Termékek Menü
Hívja most! 06 70 411 6699

Kerti Játékok ismertető

Kerti Játszóházak, kerti hinták, kültéri gyerekjátékok

A kert a kalandok igazi kincsestára a gyermekek számára télen nyáron! Kint mindig akad valami jó móka, kihívás, vagy megmérettetés az ifjú kincsvadászok, Rambó-k, hercegnők, varázslók, szuperhősök számára.

Webáruházunkban magas minőségű játszóházak, hinták, mászókák és egyéb kültéri játékok közül választhat árban, funkcióban, stílusban is egyaránt megfelelőt.

Régebben az ehhez szükséges bunkerek, kastélyok, vártornyok, kötélpályák és egyéb mérnöki csodák napok, gyakran hetek fáradságos munkájával készültek, hozzáértő apuka, nagypapa, rokon, ismerős keze által.

Ma már azonban elegendő telefonon vagy webáruházon keresztül megrendelnie a kiválasztott termékeket, majd 1-2 napon belül fogadnia futárunkat!

Kerti Játszóházak, gyerekvárak, mászókák

A mozgás és az önfeledt szórakozás mellett a közösségbe való beilleszkedést is elősegíti egy egy kerti játszóház, hiszen a kicsik megoszthatják egymással az élményeket, folyamatosan próbára téve ügyességüket és kitartásukat.

A Játékflotta által kínált kerti játszóházak, gyermekvárak, mászókák kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, termékeink megfelelnek a hazai és nemzetközi minőségi elvárásoknak, melyet garanciában is vállalunk. A masszív műanyag ellenáll az időjárás viszontagságainak, a penészedésnek, gombásodásnak, valamint a virgonc viháncolásnak egyaránt.

A kert adottságait kihasználva több játszóház és hinta kombinálásával igazi vidámparkká varázsolható egy fantáziátlan hátsókert, vagy egy elkerített zug az udvarban. Egy kis kreativitással elkerített homokozó, fára szerelt hintaágy, mérleghinta , farönkökből rögtönzött ülőgarnitúra, valamint az igény szerint válogatott kerti játékok segítségével játékparadicsomot varázsolhatunk csemeténknek.

A hintázás csodálatos élettani hatásai

Manapság rengeteg helyen találkozhatunk különböző hintákkal, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy egy gyermek úgy nőjön fel, hogy ne kerüljön kapcsolatba ezzel a közkedvelt játékkal. Gyermekeink hintázhatnak parkokban, játszótereken, bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy kis állványra, vagy egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

Az mindenki számára világosan látszik, hogy a gyerekek nagyon élvezik a hintázást, ám a legtöbb szülő nem is gondolná, hogy ennek a mozgásformának sokkal több előnye is van annál, mint, hogy egy ideig egyedül elvannak a gyerekek, és a fárasztó játék után könnyebben elalszanak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jótékony hatások minden gyermek számára

Ma már számos tudományos kutatás igazolja, hogy a hintázás – különösen a szabadban – rengeteg fizikai, szociális és kognitív készség fejlődésére van egyedülállóan pozitív befolyással. A szabadtéri játék általánosságban véve is számos jótékony hatása van.  Ezek közül a legfontosabbak a fizikai erőnlét megalapozása és az alapvető szociális képességek elsajátítása a játszótereken. A hintázásnak azonban ezeken felül is különleges szerepe van a gyermekek fejlődésében.

Pszichológiai hatások

Már újszülött kortól észrevehető, hogy a hintáztatást és a ringatást minden baba nagyon kedveli. A ritmikus mozgás segíti őket a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében, aminek köszönhetően megnyugszanak.

Ez a hatás később sem múlik el, ezért szeretnek a felnőttek is egy kényelmes hintaágyban, függőágyban, vagy függőszékben pihenni.

Egyensúlyzavarok kiküszöbölése

A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finom motorikus mozgások kialakulásában. A gyermekek egészen az iskoláskorig ösztönösen igénylik a hintázó mozgást, és ezzel, ha nem is tudatosan, de tulajdonképpen ezeket a képességeiket fejlesztik.

 

Helytállás az iskolában: írási, olvasási és figyelemzavarok megelőzése

A kutatások alátámasztják, hogy akik csecsemő-, kisgyermek és iskoláskorban sokat hintáznak, azok könnyebben tanulnak meg írni és olvasni. Jobban tartják a sor irányát és kevésbé jellemző náluk a betűk felcserélése (pl. b, d, és p betűké). Ennek oka, hogy a hintázás erősíti a két agyfélteke közötti kapcsolatokat és a gyermek koordinációja mellett a gondolkodási képességeit is fejleszti.

A hintázás stimulálja az agykérget is, ahol az agy koncentrációért felelős része található, ezért a figyelemzavarban szenvedő gyermekeknél különösen jó eredményt lehet elérni hintázással.

Pörgés ezerrel

Ahogy a hintázásban egyre bátrabbak lesznek, a gyermekek rövid időn  belül elkezdik a hintákat „kreatív” módon használni, például a láncokat,  vagy köteleket összetekerve pörögnek rajta hangosan kacagva.

Ez sem véletlen, hiszen a forgó mozgás szintén hozzájárul a hintázásnál  említett jótékony hatásokhoz, különösen, ami az egyensúlyérzék és  térérzékelés fejlődését illeti.

Ezért ne ijedjünk meg, ha gyermekünk elkezd forogni a hintával, persze a  biztonságára azért nagyon oda kell figyelni. Hasznos lehet éppen ezért,  beszerezni egy tányérhintát a hagyományos laphinta mellé, mert ezeken  szabadon tudnak pörögni a csemeték.

Egszóval a hintázás előbb említett jótékony hatásai természetes módon, hatékonyan  segítik a gyermekek egészséges fejlődését, alapvető  képességeinek kialakulását. 

Rendezés:
Nézet: