ELEKTROMOS GYEREKJÁRMŰVEK AKKUMULÁTOR CSERÉJE - HOGYAN

2022. 06. 15. 14:18:18

Az elektromos gyermekjárművekben lévő akkumulátorok különbözőek, de a cseréjük menete megegyezik. A beszerzésük egyszerű, nemcsak webáruházunkban vásárolható meg, hanem olyan szaküzletben is, ahol egyébként akkumulátorokat árusítanak. De mit kell tudnom a cseréhez?

Hogyan cserélhetem ki az akkumulátort?

A gyermek elektromos kisautókban lévő akkumulátorok egyszerű mozdulattal cserélhetők. Az akkumulátor az ülés alatti részben vagy a motorháztető alatti térben található.

Kivétel (például a Mercedes-Benz AMG SL65, Ford Duty 24V) azok az autók, ahol a csomagtartóban helyezték el az akkumulátort egy külön méretre szabott  rekeszben, mely kivehető és hordozható.

elektromos gyerek kisautók akkumulátor cseréje

A legtöbb esetben egy csavarokkal rögzített pánt vagy műanyag borítólap szorítja le az akkumulátort a helyére. Cseréjéhez mindössze egy csavarhúzóra van szükség.

elektromos gyerek járművek akkumulátor cseréje

Miután eltávoltottuk a rögzítést a vezetékek lehúzása következik a pozitív és negatív pólusokról. Elsőként a ragasztóanyagot távolítsuk el a sarukról. Tipp: ne használjuk fémes anyagokat az eltávolításkor és ne feszegessük a a csúszkát, helyette keressük meg azt a kis pontot a fekete színű puha burkolat alatt, aminek a megnyomására a csúszka könnyedén lecsúszik az akkumulátor sarujáról.

elektromos gyerek kisautók akkumulátor cseréje lépésről lépésre

A vezetékek eltávolítása után emeljük ki a használt akkumulátort és a helyére berakhatjuk az újat. Tipp: a ragasztóanyag segíti a pontos rögzítést, megakadályozza a vezeték elmozdulását és ezáltal segíti a jármű egyenletes teljesítményét illetve javítja az akkumulátorok élettartamát.

elektromos gyerek kisautók akkumulátor cseréje lépésről lépésre 2

Az új akkumulátor behelyezése után csatlakoztassuk a vezetéket a negatív és a pozitív sarukra és ha van lehetőségünk rögzítsük ragasztóanyaggal a vezetéket az akkumulátor csatlakozójánál. Tipp: piros vezetéket a piros oldalra, fekete vezetéket a fekete oldalra. Ha nagyon bizonytalan, készítsen fotót az eredeti állapotról az akku kivétele előtt. Legvégül pedig helyezzük vissza az akkumulátort rögzítő pántot illetve lapot. Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, hogy mire érdemes odafigyelni az akkumulátorok cseréjénél: MIKOR ÉS MIRE cseréljük az akkumulátorokat

Az akkumulátor veszélyes hulladéknak számít kérjük, hogy védje a környezetét és ne dobja a háztartási szemétbe, helyette használja a szelektív hulladékgyűjtő pontokat.

Akkumulátor cseréje - videó (ebben a videóban megnézheted az akkumulátor cseréjét lépésről lépésre)

Az akkumulátor cseréjét bárki elvégezheti, de néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy elkerülhessük a baleseteket vagy a jármű károsodását. Ha nem biztos az akkumulátor cseréjével kapcsolatban, forduljon a gyártó vagy a szerviztechnikushoz segítségért. 

Ha maradt önben megválaszolatlan kérdés, arra kérjük, hogy írja meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segít. Itt kérdezhet tőlünk: kapcsolati űrlap

Tartalomhoz tartozó címkék: akkumulátor