Menü
Hívja most! 06 70 411 6699

Elektromos gyerek járművek akkumulátor cseréje - HOGYAN

2022. 06. 15. 14:18:18

Hogyan cserélhetem ki az akkumulátort? Erre a kérdésekre adunk most választ lépésről lépésre.

HOGYAN - Az akkumulátor cseréje

A gyermek elektromos kisautókban lévő akkumulátorok egyszerű mozdulattal cserélhetőek. Az akkumulátor az ülés alatti részben vagy a motorháztető alatti térben található.

Kivétel (például a Mercedes-Benz AMG SL65) azok az autók, ahol a csomagtartóban helyezték el az akkumulátort egy külön méretre szabott  rekeszben, mely kivehető és hordozható.

elektromos gyerek kisautók akkumulátor cseréje

A legtöbb esetben egy csavarokkal rögzített pánt vagy műanyag borítólap szorítja le az akkumulátort a helyére. Cseréjéhez mindössze egy csavarhúzóra van szükség.

elektromos gyerek járművek akkumulátor cseréje

Miután eltávoltottuk a rögzítést a vezetékek lehúzása következik a pozitív és negatív pólusokról. Elsőként a ragasztóanyagot távolítsuk el a sarukról. Tipp: ne használjuk fémes anyagokat az eltávolításkor és ne feszegessük a a csúszkát, helyette keressük meg azt a kis pontot a fekete színű puha burkolat alatt, aminek a megnyomására a csószka könnyedén lecsúszik az akkumulátor sarujáról.

elektromos gyerek kisautók akkumulátor cseréje lépésről lépésre

A vezetékek eltávolítása után emeljük ki a használt akkumulátort és a helyére berakhatjuk az újat. Tipp: a ragasztóanyag segíti a pontos rögzítést, megakadályozza a vezeték elmozdulását és ezáltal segíti a jármű egyenletes teljesítményét illetve javítja az akkumulátorok élettartamát.

elektromos gyerek kisautók akkumulátor cseréje lépésről lépésre 2

Az új akkumulátor behelyezése után csatlakoztassuk a vezetéket a negatív és a pozitív sarukra és ha van lehetőségünk rögzítsük ragasztóanyaggal a vezetéket az akkumulátor csatlakozójánál. Tipp: piros vezetéket a piros oldalra, fekete vezetéket a fekete oldalra. Ha nagyon bizonytalan, készítsen fotót az eredeti állapotról az akku kivétele előtt. Legvégül pedig helyezzük vissza az akkumulátort rögzítő pántot illetve lapot.

Az akkumulátor veszélyes hulladéknak számít kérjük, hogy védje a környezetét és ne dobja a háztartási szemétbe, helyette használja a szelektív hulladékgyűjtő pontokat.

Akkumulátor cseréje - videó (ebben a videóban megnézheted az akkumulátor cseréjét lépésről lépésre)

Ha maradt benned kérdés, amit nem válaszoltunk meg arra kérünk, hogy írd meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segítesz. Itt kérdezhetsz tőlünk: kapcsolati űrlap

Tartalomhoz tartozó címkék: akkumulátor