FIREFLY SPORT - ÉLETED ELSŐ IGAZI KISAUTÓJA

FIREFLY SPORT - ÉLETED ELSŐ IGAZI KISAUTÓJA

Mindannyian jól ismerjük a gyerekeknek szánt elektromos kisautókat, melyek mostanra mindenki számára elérhetővé váltak. De ez most mégis valami más!

Egy álom válik valóra az elektromos kisautókkal

Gyerekek ezrei álmodoznak arról, hogy még azelőtt vezethessenek autót, mielőtt elérik a törvényes korhatárt. Több lehetőség is kínálkozik a várakozás lerövidítésére, például ott vannak a bevásárlóközpontokban megtalálható automata járművek, melyek pénzbedobással működnek vagy a gyermekek számára készült elektromos kisautók, melyek az óvodáskorú gyermekek minden igényét, sőt annál még többet is képesek kielégíteni. Ez utóbbiak különösen népszerűek lettek az elmúlt 10 évben. Van lehetőség bérelni őket, sőt, egyre több helyen lehet kipróbálni az elektromos kisautók vezetését. A gyermekek és szüleik igényeinek változásával együtt fejlődő elektromos gyerek kisautók otthoni használata már régóta adott. Áruházunkban megtalálható a kisautó, a kismotor, a homokfutó, a kamion, a traktor, a sportautó és a terepjáró is.

elektromos kisautó gyerekeknek

És mi van a nagyobb gyerekekkel?

De beszéljünk most a nagyobb gyerekek igényeiről, azokéról, akik már elmúltak 6-8 évesek. 2016-ban a brit Young Driver Motor Cars cég egy elektromos kisautót dobott piacra gyermekek részére, az úgynevezett Firefly-t, most pedig ugyanez a cég a modell tovább fejlesztett változatát tette elérhetővé.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

„Életed első elektromos kisautója.”

A Young Driver Motor Cars cég az Egyesült Királyságban így katalogizálja az új fejlesztést, a gyerekeknek szánt elektromos autóját: a Firefly Sportot.  Az, hogy készítői igazi autónak tartják, nagyképűnek tűnhet, de az igazság az, hogy számos, valódi autóktól örökölt megoldást tartalmaz.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

A Firefly Sport autó a 6 év feletti gyermekek számára készült, és szórakoztatásra és az autók és a vezetés iránti érdeklődés felkeltésére tervezték. A Young Drive Motor Cars azt mondja, hogy tervezésénél a legfőbb szempont az volt, hogy egy valódi elektromos autó működését keltsék életre és a vezetés élménye a lehető leghasonlóbb legyen az igazi autóhoz.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

A fejlesztésen dolgozó brit csapat tervezésért felelős tagja az Aston Martin korábbi alkalmazottja, Steve Rawson. Másik tagja pedig a Jaguar, a Land Rover és az MG egykori mérnöke, Ian Pogson, aki az elektromos meghajtási rendszer fejlesztéséért felelt. Ez a Firefly Sport az első olyan brit elektromos jármű, amit 100%-ban csak az Egyesült Királyságban gyártott alkatrészekkel gyártottak, beleértve az elektromos motorokat és az akkumulátort is.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

Ez a gyerekjáték nem játék!

Első ránézésre azt mondhatnánk, hogy ez egy a sok elektromos kisautók között, de valójában jóval többről van szó és jóval többért is. A Firefly Sport mindent tud, ami ahhoz kell, hogy egy valódi autó lekicsinyített másának lehessen tekinteni, és emiatt rendkívül közel áll egy igazi autó vezetési élményéhez. Ez az autó opcionálisan választható tetővel rendelkezik így minden típusú éghajlaton használható. Az igazi autók mintájára könnyűfém dísztárcsákkal gyártják és alumínium alvázas. Mindkét oldalon független felfüggesztéssel és fogasléces kormányművel rendelkezik, hogy a lehető legvalóságosabb hatást érje el.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

A Firefly Sport meghajtórendszere két szinkronizált 24 voltos villanymotorból és egy tölthető akkumulátorból áll. Sőt, napelemes töltési lehetőségre is van mód. A választott sebességváltótól függően a kis villanymotor akár 40 km/órás sebességet is képes elérni. A biztonság érdekében a maximum sebesség 11 km/h-ra korlátozható egy 200 méteres hatótávolságú távkapcsolóval, valamint egy olyan rendszerrel van felszerelve, amely automatikusan kikapcsolja a hajtást, ha akadályt észlel az úton. Egyébként hasonló módon az áruházban kapható kisautók és homokfutók mindegyikéhez jár egy új típusú szülői távirányító, mellyel egy esetleges balesetveszélyes helyzetben közbe lehet avatkozni vagy távolról meg lehet állítani a gyermekjárművet.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

Az autó belsejében kiemelkedik a műszerezés, amely az utastérben konfigurálható digitális műszerfalat jelenti, amely olyan releváns információkat mutat, mint például a sebességmérés, az akkumulátor töltöttségi szintje és a hátralévő menetidő. Tolatókamerával és központi képernyővel is rendelkezik, amelyről zene vagy az 1000 elérhető hangeffektus egyike választható. Ezen kívül kétféle ülés áll rendelkezésre és a vezetőülés különböző módon beállítható. Sőt! Még a kárpitszínek is egyedileg konfigurálhatók. Ezenkívül LED-es fényszórókkal, irányjelzőkkel, féklámpákkal és korlátlan lehetőségekből lehet választani a karosszéria színének kialakításánál. Milyen érdekes, hogy ezek az extrák beleértve a töltöttségjelzést, a LED-es világításokat, a digitális kijelzőt megtalálhatóak az elektromos kisautókban is.

elektromos gyermek kisautók 13 éves korig

Természetesen a brit autóipar szívében, West Midlandsben épül, a sorozatgyártás pedig már elindult. A modell már tesztelhető és hamarosan megvásárolható is lesz, bár ára még nem ismert.

Minden gyermek álma egy elektromos kisautó, amely pont olyan mint apáé vagy anyáé.

Azért, hogy egy kisgyermek se maradjon jármű nélkül, az elektromos gyermekautó választékunkban megtalálható a traktor, a motor, a quad, a homokfutó, a gokart, de még a kamion is. Váltsa valóra gyermeke álmát és ajándékozza meg a vezetés élményével! Böngésszen a gyerekjárművek között itt: elektromos kisautók.

elektromos kisautó gyerekeknek

FORRÁS: www.motorpasion.com

Ha maradt önben kérdés, amit nem válaszoltunk meg arra kérjük, hogy írja meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segít. Itt kérdezhet tőlünk: kapcsolati űrlap

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus