MIT KELL TUDNI A TÁVIRÁNYÍTÓRÓL

2022. 07. 05. 14:00:44

MIt jelent az, hogy szülői felügyelet? Mire használhatom a távirányítót? És mit kell róla tudni? A kisautó és a távirányító összehangolásának  -lépései, tippek és trükkök

2.4 GHZ FREKVENCIA Szinte az összes típus (kivéve a motorok) a legmodernebb 2.4 GHZ frekvencián működő távirányítóról is vezérelhetőek. Ez egy plusz funkciót jelent, tehát ezekben a járművekben található egy gázpedál is (elektromos fékkel kiegészítve), mely lenyomásával elindítható az autó. A távirányítóval nagy testvér vagy szülői segítséggel a legkisebbek is autókázhatnak anélkül, hogy elérnék a kormányt vagy a pedált. Vagy kiegészíthetjük a vezetést vele, ha a gyermek már részben képes az autót vezetni.

elektromos kisautók gyerekeknek távirányítóval - eredeti-liszensz full extrás felszereltség

NINCS INTERFERENCIA A 2.4 GHz frekvencián működő távirányítóval ellátott járművek esetén több készüléket is használhatunk egyidőben és egy helyen. Azok nem zavarják egymást lehetővé téve, hogy egészen picik is együtt autókázhassanak szülői segítséggel. Sőt! Nem szükséges a jármű mellett lennünk, egészen távolról is beavatkozhatunk a vezetésbe. A hatótávolság akár 30-40 méter is lehet.

VÉSZFÉKGOMB! A szülőknek biztonságot ad, hogy teljesen vagy részben is átvehetik a jármű felett az irányítást. Balesetveszély esetén a vészfékgombbal az autót megállíthatjuk, újra megnyomásakor pedig visszaadhatjuk a gyerkőcnek a vezetést. Ezzel a funkcióval szinte teljesen elkerülhetőek nem várt vagy kellemetlen események illetve balesetveszélyes helyzetek.

FUNKCIÓK A távirányítón lévő gombokkal minden sebesség fokozatban és minden irányban lehet az autót irányítani. Tehát előre menetben három, hátramenetben egy sebesség fokozat érhető el a távirányítóról. A távirányító még a kormányzást is vezérli a járműben egy meghajtómotor segítségével.

elektromos kisautók gyerekeknek távirányító összehangolása

3+1 SEBESSÉG FOKOZAT A távirányítóval ellátott járművek előre menetben akár 3 sebesség fokozatban is működnek lehetővé téve, hogy a legkisebbek komfortosan autókázhassanak, a nagyobbak pedig élvezhessék a vezetés tempóját. Általában a távirányítóról érhető el az összes sebesség fokozat beállítása illetve a jármű műszerfaláról kapcsolhatóak a sebesség fokozatok típustól és felszereltségtől függően.

FINOM INDÍTÁS - SSR RENDSZER A távirányítóval ellátott járművekben megtalálható a finom indítás (SSR rendszer), ami lehetővé teszi, hogy egészen kicsik is komfortosan érezzék magukat vezetés közben. Az autó finoman indul meg és gyorsítással éri el a sebességét és lassítással áll meg hirtelen mozdulat vagy rángatás nélkül.

elektromos kisautók gyerekeknek SSR rendszer, finom indítás, rángatás nélküli megállás

TELJES SZÜLŐI FELÜGYELET A 2.4 GHZ távirányítóval működő járműveket a távirányító vészfék gombjával megállíthatjuk és bármikor közbe avatkozhatunk a gyermekünk vezetésébe minden irányban és minden sebesség fokozatban. A szülőknek biztonságot ad, hogy teljesen vagy részben is átvehetik a jármű felett az irányítást. Balesetveszély esetén a vészfékgombbal az autót megállíthatjuk, újra megnyomásakor pedig visszaadhatjuk a gyerkőcnek a vezetést egészen távolról is.

A távirányító összehangolása a járművel első használat előtt

1.       elem behelyezése a távirányítóba (nem tartozék)

elektromos kisautók gyerekeknek távirányító összepárosításának lépései

2.       az autó kikapcsolása! (ha az autó bekapcsolva marad nem végezhető el a párosítás a legtöbb típusban)

elektromos kisautók gyerekeknek távirányító összehangolása 2.lépés

3.       car select elnevezésű vagy fel és lefelé nyíllal jelzett gombok egyszerre vagy frekvencia gomb pár másodpercig történő nyomva tartása a távirányítón (típustól függően)

elektromos gyerek kisautók távirányítói 2.4GHz

4.       az autó bekapcsolása

A távirányító összehangolása a járművel - összehangolás videó lépésről lépésre

Trükkök és tippek a távirányító használatához

A távirányító magától kikapcsol (elalszik) és az újbóli  összehangolása csak az elemcserénél vagy hosszabb használaton kívül szükséges.

Az összehangolást kikapcsolt állapotú járművel kezdjük meg.

A távirányítón lévő visszajelző fény villogása hangolás közben változik.

A távirányító magától kikapcsol egy bizonyos idő eltelte után.

Elemcserénél újra szükséges hangolni.

Ha a távirányító leesés vagy erős ütés után nem működik valószínűleg csak elmozdultak az elemek, szükséges az újra hangolás.

Ha maradt önben kérdés, amit nem válaszoltunk meg arra kérjük, hogy írja meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segít. Itt kérdezhet tőlünk: kapcsolati űrlap