ELEKTROMOS GYEREK AUTÓK RÉGEN ÉS MOST

Kezdetben elég volt egy lemez kaszni 4 kerékkel és egy kormány. De csak azok a nagyobb gyermekek voltak képesek vezetni ezeket az autókat, akik már elérték a pedált és rendelkeztek annyi fizikai erővel, hogy képesek legyenek meghajtani és indulásra bírni a kis lábukkal a nehéz karosszériát. Bár ezek a korábbi járgányok  régen is egy akkor klasszikusnak számító típust másoltak, azért a pedálos Moszkvics autók a mai élethű elektromos BMW, AUDI, MERCEDES, FORD, JAGUAR stb kisautókhoz képest viccesen néztek ki mai szemmel. 

elektromos-gyermek-kisauto-regen-es-most

Abban az időben szerencsésnek kellett lenni ahhoz, hogy valakinek ilyen lehessen. Annyira különlegesek és drágák voltak ezek a pléh kasznik, hogy gyorsan szemet vetettek rá az illetéktelenek és a lakótelepek tárolóiból és a családi házak kertjeiből rövid időn belül eltulajdonították azokat, így nem sokáig büszkélkedhetett velük a gazdájuk.

elektromos kisautók gyerekeknek régen és most

Az elektromos gyerek kisautó kicsiben, ami pont olyan mint az eredeti nagyban

Amikor felismerték a játékgyártók, hogy komoly sikere lehet a gyermekek körében egy olyan játék autónak kicsiben, ami pont olyan mint a szüleiké nagyban, akkor beindult a gépezet. Megkezdődőtt a nagykerekű és komoly teljesítményű elektromos gyermek terepjárók gyártása. A mindenki által jól ismert olasz gyártócég termékei kb 50 éves múltra tekintenek vissza és ezek voltak az első olyan elektromos gyerek kisautók, melyek elérhetővé váltak Magyarországon is. Igaz, csak nagyon drágán.

elektromos-gyermek-kisauto-regen-es-most

Sokkal később Kínában is beindult az elektromos gyerek kisautók gyártása és csak részben törekedtek a kínai gyártók lemásolni az olasz gyártó termékeit. Kisebb méretű és sokkal alacsonyabb műszaki tartalommal rendelkező autókban és motorokban gondolkodtak, de jóval esztétikusabbak lettek ezek az autók és magas kényelmi felszereltséggel rendelkeztek.

Amíg a kerekek műanyagból készültek és az aszfalton csörögtek-zörögtek, addig az üléseket puha és kényelmes bőrhatású huzat védte. A jáművekben egy motor hajtotta meg az egyik hátsó kereket, amitől fűvön nem, éppen csak sík és egyenes területen volt képes működni a jármű, de AUX csatlakozón keresztül képes volt az autó MP3 formátumú zenét lejátszni a különböző amúgyis beépített elektromos dallamok mellett.

elektromos kisautók gyerekeknek régen és most

Különös gondot fordítottak arra, hogy a gyerek járművek elöl-hátul világítsanak, dísztárcsáik mintázata olyanok legyenek mint az igaziaké, de az egykerék-meghajtás és a 6 Voltos teljesítményen túl semmilyen más műszaki tartalommal nem segítették a jármű menetteljesítményét vagy a felhasználói élményt. Ezek a látványos és esztétikus elektromos kisautók gyorsan népszerűek lettek a gyermekek és szüleik körében, és olcsóbb árúk miatt bárkinek elérhetővé váltak, így gyorsan terjedt a használatuk.

elektromos kisautók gyerekeknek régen és most

Miért válasszuk a legújabb elektromos gyermek jármű modelleket

A manapság is kaható gyermek elektromos kisautó gyártókat több mint 20 éves tapasztalat vezeti. A kezdetben űrhajóra, rendőr autóra vagy terepjáró jeepre hasonlító autókat felváltja az eredeti liszenszes kisautók és gyermekjárművek gyártása. Megváltoztak a vásárlók igényei. Mivel ezeket a termékeket a szülők és nagyszülők választják ki, így az ő igényeik és elképzeléseik számítanak arról, hogy mivel legyen egy ilyen gyermek kisautó felszerelve.  a választási helyzetük igen hasonítanak ahhoz a szituációhoz, amikor ők maguk autót vásárolnak. Sokszor olyan igénnyel fordulnak hozzánk, hogy legyen az autóban bőrkormány, fabetétes díszítés vagy igazi LCD monitor. Egyébként az autó belsejében található matricák sok esetben ezeket az extrákat imitálják, és bár bőrkormány még nincs az autókban az érintőképernyős monitor már egyes típusokban elérhetővé vált.

elektromos gyerek kisautók régen és most

A legújabb gyártású elektromos gyermek járművek felszereltsége

  • gondozásmentes gumi kerék, mely nem sérülékeny, csendes és rugalmas futást biztosít

  • a nyitható ajtók nem csak a beszálláshoz, hanem a motorháztér vagy csomagtérhez való hozzáféréskor

  • a legmodernebb 2.4 GHz távirányító, mellyel a járművek nem csak irányíthatóak mind a 4 irányban és minden sebesség fokozatban, hanem vészfékgombbal is rendelkeznek
  • SSR rendszer, mellyel a jármű gyorsítással éri el a sebességét és lassítással áll meg lehetővé téve a rángatás nélküli vezetést
  • 2 vagy 4 kerék-meghajtás, lehetővé téve a terepen való közlekedést és a nagyobb terhelhetőséget
  • LED-es első és hátsó világítások illetve a műszerfal világítás, mely igazán élethűvé teszi a vezetés élményét
  • START gombos vagy slusszkulcsos indítás, pont mint az igaziban
  • Audio felszereltség: MP3, MP4, SD, USB, LCD, FM, Bluetooth, AUX, mely csatlakozókon arra alkalmas készülékről és médiaegységen keresztül zenét tudunk hallgatni vagy egyes típusokban gyermekünk a kedvenc meséit nézheti

Ha maradt önben kérdés, amit nem válaszoltunk meg arra kérjük, hogy írja meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segít Itt kérdezhet tőlünk: kapcsolati űrlap