Gyakori kérdések

RENDSZÁMTÁBLA EGYEDI FELIRATTAL

Fantasztikus és eredeti megjelenést kölcsönöz a rendszámtábla matrica az autókon. Az egyedi feliraton szerepelhet a gyerkőc neve, kora, születési éve vagy akár kedvenc mesehőse is. Ha tovább akarod fokozni a valódiság hatását, akkor nem maradhat el a plasztik jogosítványkártya és a forgalmi engedély sem.

A JÁRMŰ TÖLTÉSE ÖSSZESZERELÉSE UTÁN

A termék mindig feltöltött akkumulátorral érkezik. Tehát az első használat előtt nem szükséges az akkumulátor töltése. De szükséges az akkumulátor és a jármű összecsatlakoztatása. Az akkumulátor általában az ülés vagy motorháztér alatt található és a csatlakoztatása egy egyszerű mozdulattal történik.

IRÁNYVÁLTÁS

Minden járműben van hátramenet és előre menet. Ezt kapcsoló vagy sebességváltókar szabályozza. (Természetesen a távirányítóról is elérhető ez a funkció.)

3+1 SEBESSÉG FOKOZAT

A távirányítóval ellátott járművek előre menetben akár 3 sebesség fokozatban is működnek lehetővé téve, hogy a legkisebbek komfortosan autókázhassanak, a nagyobbak pedig élvezhessék a vezetés tempóját. Általában a távirányítóról érhető el az összes sebesség fokozat beállítása illetve a jármű műszerfaláról kapcsolhatók a sebesség fokozatok típustól és felszereltségtől függően.

SSR RENDSZER - FINOM INDÍTÁS

A távirányítóval ellátott járművekben megtalálható a finom indítás, ami lehetővé teszi, hogy egészen kicsik is komfortosan érezzék magukat vezetés közben. Az autó finoman indul meg és gyorsítással éri el a sebességét és lassítással áll meg hirtelen mozdulat vagy rángatás nélkül. Az ilyen járműveket egészen messziről is távirányíthatjuk.

GUMI KEREKEK

Ezek a kerekek rugalmasak, csendesebbek és tartósabbak is. Nem zörögnek és nem eresztenek le, hiszen belsejük tömör. A magasabb felszereltségű járművek mind ilyen kerékkel felszereltek.

MŰBŐR ÜLÉSEK

A kényelmet és az esztétikumot szolgálják ezek az ülések. Pont olyanná válik az autó ezzel a felszereltséggel mint az igazi.

BIZTONSÁGI ÖV

Az összes kisautóban állítható a biztonsági öv, amit általában a gyerkőc derekánál lehet bekötni. Ha a kétpontos biztonsági övet nem tartod elegendőnek készíthetsz pót biztonsági övet egy régi táska szíjából (pl övtáska) vagy egy bőrönd pántból. A motorokban és quadokban nincs biztonsági öv.

AKKUMULÁTOR

Az akkumulátor feltöltési ideje Az akkumulátor feltöltési ideje kb. 8-16 óra típustól függően. Ajánljuk, hogy a töltés sose haladja meg a 24 órát és ne legyen kevesebb sem mint az ajánlott töltési idő. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a járművet használjuk napközben és töltsük estétől reggelig.

A töltő a termék mellé jár. A termékek mellé hasznos és fontos jó tanácsokkal látjuk el vásárlóinkat a garancia levél mellékletében.

Az akkumulátor készenléti ideje

Az akkumulátor készenléti ideje általában 25-90 perc tereptől, sebességtől, gyerkőc súlyától, használattól és terheléstől illetve az akkumulátor korától, kapacitásától és minőségétől függően.

Fokozottan igénybe vett jármű esetén (pl egyenlőtlenség, emelkedő, gyors fokozat, nagyobb gyerkőc esetén) ez az időszak lerövidülhet vagy éppen hosszabb is lehet optimális körülmények között.

Akkumulátor tulajdonságai

Az akkumulátor készenléti idejének csökkenése teljesen normális folyamat és az akkumulátor élettartama során (kb max 150-200 töltés) nem tartja meg az eredeti állapotát és tulajdonságait, hanem az használatról használatra változik, általában csökken. Vásárlóink tapasztalata alapján elmondható, hogy az akkumulátor (pl rendszeres és sűrű használat mellett) több évig is kiválóan működik, de egyes esetekben akár évenkénti cseréje lehet szükséges (pl hosszú használaton és töltésen kívüli állapot esetén).

Akkumulátor élettartama

Általánosságban elmondható, hogy az akkumulátor életének idejét a töltés, tárolás, használat és kezelés határozza meg. Az akkumulátorok minden szezonban cserélhetők, de optimális körülmények között akár több évig is működhetnek csere nélkül. De rendszeres használattal, folyamatos töltéssel és megfelelő tárolással az akkumulátor élettartama meghosszabbítható.

Akkumulátor optimális cseréje

Az elektromos gyermekjárművek akkumulátorainak cseréjét tavasszal érdemes fontolóra venni és csak valódi elhasználódása esetén. Általában a téli időszakban az elektromos járgányokat hosszabb ideig töltés nélkül tárolják és hosszabb ideig nem használják őket. Emiatt az új akkumulátor vásárlása ősszel nem lenne optimális döntés. Az akkumulátorok állása, lemerülése vagy töltetlensége idővel ronthatja azok tulajdonságait, csökkentheti a készenléti időt, sőt akár teljes meghibásodást is okozhat.

TÁVIRÁNYÍTÓ

Hogyan működik a távirányító?

A legújabb típusok a legmodernebb 2.4 GHZ frekvencián működő távirányítóról is vezérelhetőek. A távirányítóval nagy testvér vagy szülői segítséggel a legkisebbek is autókázhatnak anélkül, hogy elérnék a kormányt vagy a pedált. Vagy kiegészíthetjük a vezetést vele, ha a gyermek már részben képes az autót vezetni. A szülőknek biztonságot ad, hogy teljesen vagy részben is átvehetik a jármű felett az irányítást.

Balesetveszély esetén a vészfékgombbal az autót megállíthatjuk, újra megnyomásakor pedig visszaadhatjuk a gyerkőcnek a vezetést. A távirányítóról minden sebesség fokozatban és minden irányban lehet az autót irányítani.

A távirányító összehangolása a járművel első használat előtt elem behelyezése a távirányítóba (nem tartozék) az autó kikapcsolása! (ha az autó bekapcsolva marad nem végezhető el a párosítás a legtöbb típusban) car select elnevezésű vagy fel és lefelé nyíllal jelzett gombok egyszerre vagy frekvencia gomb pár másodpercig történő nyomva tartása a távirányítón (típustól függően) közben be kell kapcsolni az autót A távirányító magától kikapcsol (elalszik) és az újbóli összehangolása csak az elemcserénél vagy hosszabb használaton kívül szükséges.

Teljes szülői felügyelet?

A 2.4 GHZ távirányítóval működő járműveket a távirányító vészfék gombjával megállíthatjuk és bármikor közbe avatkozhatunk a gyermekünk vezetésébe minden irányban és minden sebesség fokozatban. A szülőknek biztonságot ad, hogy teljesen vagy részben is átvehetik a jármű felett az irányítást. Balesetveszély esetén a vészfékgombbal az autót megállíthatjuk, újra megnyomásakor pedig visszaadhatjuk a gyerkőcnek a vezetést egészen távolról is.

Távirányító pótlása

A 2.4 GHz frekvencián működő, antenna nélküli távirányítók pótlása egyáltalán nem egyszerű. A külső ránézésre egyforma és ugyanazon a frekvencián működő távirányítók egyáltalán nem valószínű, hogy kompatibilisek egymással. Ennél többre lesz szükségünk a távirányító pótlásakor. Akkor járunk leginkább sikerrel, ha az eredeti forgalmazóhoz fordulunk.

ALKATRÉSZEK CSERÉJE

Meghajtóegységek, motorok

A kisautókban sokféle meghajtóegység van és ezek cseréje csak azonos műszaki paraméterek esetén lehetséges. A legapróbb részletek is fontosak lehetnek. Könnyebb dolgunk van, ha a járművünket csak egy motor hajtja, így a csere is egyszerűbb lehet.

Vezérlőegység

Az elektromos gyermekjárművek vezérlőegységei teljesen eltérőek lehetnek. Még ugyanazon a modellen és típuson belül is változhatnak a műszaki paraméterek. Bizonyos adatok ismerete döntő fontosságú, nem elég a vezérlőegység házát, megjelenését és a jármű típusát ismerni.

Töltő

Egy elektromos gyerekautó töltőjének cseréjéhez elég tudni, hogy milyen az akkumulátor. Ha bizonytalan, az adatokat a régi töltőadapter hátulján találja.

Távirányító

Az új típusú távirányítók pótlása egyáltalán nem egyszerű. A külső ránézésre egyforma és ugyanazon a frekvencián működő távirányítók egyáltalán nem valószínű, hogy kompatibilisek egymással. Más a helyzet a régebbi típusú, 27 MHz frekvencián működő távirányítókkal, azokat jóval egyszerűbb pótolni és cseréjüknél elég lehet ismerni az autó típusát.

Kapcsoló

A kapcsolókból is többféle létezik. Nem mindegy a méretük és a funkciójuk sem. De talán ezt az alkatrészt a legegyszerűbb pótolni és kicserélni.

Maradt még kérdésed?

Küldd el nekünk az alábbi üzenetküldő formon keresztül és mi 1-2 napon belül válaszolunk: