Menü
Hívja most! 06 70 411 6699

Kisokos az alkatrészek pótlásához

Mit kell tudnom az alkatrészek cseréjénél?

Ahány ház, annyi szokás. Tartja a közmondás. És ez igaz az elektromos gyerek autókra is. Sajnos nincs két egyforma. Ami azt jelenti, hogy számos információra lesz szükségünk akkor, amikor valamelyik részét pótolni szeretnénk vagy javítanánk a meghibásodást. Szeretnék konkrét segítséget nyújtani abban, hogy önnek egyszerű legyen az elektromos gyermek járművek alkatrészeinek pótlása.

10+1 tipp, hogy az elektromos gyerek kisautó alkatrész beszerzése zökkenőmentes legyen

Az elektromos gyerek járművek alkatrészei első ránézésre teljesen egyformák. De csak elsőre ilyen egyszerű a helyzete annak, aki egy meghajtó egységet szeretne cserélni vagy az elveszett távirányítót pótolná.

Meghajtóegységek cseréje

Több meghajtóegység is működtetheti egyidőben a kisautónkat, és csak akkor lehet helyettesíteni egymással, ha a műszaki paramétereik megegyeznek. Számít a meghajtóegység házának burkolata és a motor felületén jelzett adatok, ahol a motor típusa, feszültsége és fordulatszáma van feltüntetve. Könnyebb helyzetben akkor vagyunk, ha a járművünket csak egy meghajtóegység működteti.

Tehát a meghajtóegységek cseréjénél az alábbi információkra lesz szükség:

  • a meghajtóegység műanyag burkolatán lévő szám- vagy betűjelzés
  • a motor felületén lévő számok

elektromos gyerek kisautók alkatrész cseréje

A meghajtó egység cseréjénél általában a szükséges vezeték és csatlakozó nélkül érkezik az alkatrész. Ebben az esetben az eredeti vezetékeket kell átforrasztani az új meghajtóegységre a polarítás megőrzése mellett. Hiszen nem lenne szerencsés, ha az egyik kerekünk előre, míg a másik hátrafele forogna egyidőben. Tipp: ha mégis előfordulna az előbbi helyzet ne ijedjünk meg, a vezetékeket vagy a meghajtóegységeket cseréljük vagy csatlakoztassuk át a másik oldalra.

elektromos gyerek kisautó alkatrészek

A meghajtó egység belsejében különböző méretű műanyag fogaskerekek kapcsolódnak egymáshoz. Előfordulhat olyan, hogy ezek közül valamelyik hibásodik meg: eltörik, megreped vagy eldeformálódik. Ilyenkor elegendő lehet csak a sérült fogaskereket cserélni.  Tipp: kerüljük a kisautó túlterhelését vagy megerőltetését, a hirtelen vagy menetközbeni irányváltást, esetleges ugratásokat, hogy elkerüljük az ilyen típusú meghibásodást.

elektromos gyerek kisautó meghajtó egység

Mit tegyünk ha nem találtunk uganolyan paraméterekkel rendelkező meghajtóegységet vagy fogaskereket?

Ha nem találtunk meghajtóegységet és az autóban kettőből csak egyet pótolnánk, akkor kénytelenek leszünk párban cserélni. Így viszont elkerülhetjük a további meghibásodást vagy helytelen működést. Tipp: a kicserélt alkatrészt se dobjuk el! Elképzelhető, hogy hasonló helyzetben szükség lehet egy fogaskerékre vagy motorra belőle.

Vezérlőegység pótlása

Sajnos az elektromos gyermek járművek vezérlőegységei teljesen különbözőek. Akár modell és típuson belül is változnak a műszaki paraméterek. Pótlásukhoz szükséges bizonyos adatokat ismernünk, nem elég csak a vezérlőegység külső burkolatát vagy kinézetét és a jármű típusát tudnunk.

A vezérlőegység cseréjénél az alábbi információkra lesz szükség:

  • a vezérlőegység műanyag burkolatán lévő szám- vagy betűjelzés (matricán a felirat)
  • a belső nyáklapon lévő adatok (hosszú azonosítók, modell szám és évjárat)
  • esetleg a termék típusa vagy cikkszáma

Járjon el körültekintően, amikor vezérlőegységet cserél vagy pótol. Ne hagyja ki, hogy az azonosítókat nem egyezteti, mert könnyen előfordulhat, hogy a távirányító többé nem működik majd az autóval vagy még rosszabb esetben az autó sem működik majd. Tipp: sok esetben a vezérlőegységet javítani is lehet, így nem szükséges újat vásárolni és kockáztatni, hogy a távirányítót majd nem tudják használni.

elektromos gyerek kisautó alkatrész

Töltő cseréje

Az elektromos gyermek járművek töltőjének cseréjéhez elég ismernünk, hogy a jármű hány Voltról működik. Ha mégis bizonytalanok lennénk, akkor a régi töltő adapterének hátoldalán megtalálható az idevonatkozó adat.

elektromos kisautó alkatrész töltő

Az elmúlt években az elektromos kisautó gyártók ugyanolyan csatlakozóval látták el a töltőket, így nincs veszélye annak, hogy rossz töltőt rendelünk. Amire viszont figyelnünk kell, hogy az egy háztartásban lévő töltőket ne keverjük össze, hiszen azok más paraméterekkel rendelkeznek és más készülékhez valók. Ilyen esetben könnyű meghibásodást okozni, mely szerencsés esetben csak az akkumulátort érinti. Tipp: minden elektromos készülék vásárlásakor, rögtön az első használatkor - beleértve az elektromos gyerek kisautót is - cimkézzük fel a töltőnket.

Előfordulhat, hogy otthon van már olyan az akkumulátor sarujára csipeszelhető töltőnk, ami alkalmas a kisautó töltésére is. Javasoljuk is az ilyen komolyabb cseptöltéssel rendelkező töltők használatát a mindennapi töltéshez vagy karbantartáshoz. De mielőtt el kezdenénk használni a töltőt, ellenőrizzük le a paramétereit, hogy alkalmas-e a kisautónk töltésére.

elektromos gyerek kisautó töltő

 

Ha maradt benned kérdés, amit nem válaszoltunk meg arra kérünk, hogy írd meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segítesz. Itt kérdezhetsz tőlünk: kapcsolati űrlap

 

Tartalomhoz tartozó címkék: akkumulátor alkatrész