MIT TUDNAK A 24 VOLTOS JÁRMŰVEK

2022. 06. 14. 00:00:00

Jó lenne ismerni, mit tud egy 24 Voltos gyerek jármű? Tájékozódnál mielőtt elektromos kisautót vásárolsz a gyerkőcnek? Akkor ezt a pár tudnivalót neked gyűjtöttük össze.

Különbség

Minél nagyobb a Volt-szám, annál erősebb lesz a gyermek jármű és ezzel együtt jár a terhelhetőség, az autó méretének és a motorok teljesítményének növekedése. Például ilyen a 24 Voltos Toyota Tundra elektromos kisautó két 200 Wattos motorral vagy a 12 Voltos BMW X6 M elektromos kisautó két 120 Wattos motorral. Mindkét autó 2 személyes és 50 kg terhelhető és azoknak ajánljuk, akik a legnagyobb és legerősebb autókat keresik.

15 évvel korábban

Az első ilyen elektromos kisautókat 6 Voltos akkumulátorokkal gyártották. Érdemes tudni róluk, hogy a 6 Voltos elektromos gyerek járművek csak és kizárólag egyenes és sík, főként betonozott területen működtek. Csak egy sebesség fokozatban voltak képesek haladni és kicsi volt a terhelhetőségük. Éppen ezért az ilyen járműveket csak kis választékban forgalmazzuk.

akkumulátoros kisautók gyerekeknek - óriási választék - eredeti liszensz - full extrás flszereltség

Milyen 24 Voltos járművek léteznek

A 24 Voltos járművek között egyre nagyobb a választék. Míg korábban csak egy-két típus volt elérhető mostanra léteznek belőlük egy- és kétszemélyes változatban kisautók, homokfutók és gokartok is. Mindre általánosan jellemző, hogy nagyméretűek kivül és belül vagyis nagyobb gyerekeknek ajánljuk és komoly műszaki tartalommal rendelkeznek vagyis ellenállóbbak. strapabíróbbak, erősek és egy kicsit gyorsabbak is mint 12 Voltos társaik. 

Mit tud egy 24 Voltos elektromos kisautó

Ezek a járművek vagy két- vagy négykerék-meghajtásúak és szinte bármilyen terepen jól boldogulnak. Egy darab 24 Voltos vagy két db 12 Voltos sorba kötött akkumulátorral vannak ellátva. Bár valóban erősek és igazán strapabíróak nem ajánljuk őket hegyen-völgyön történő használatra vagy lejtős területen a balesetveszély elkerülése végett. Viszont jól működnek terepviszonyok között is és nem okoz gondot egy kis egyenlőtlenség sem.

Mit tudnak a 24 Voltos elektromos gyerek járművek?

Hány éves kortól ajánljuk

Ezeket a 24 Voltos nagyobb méretű és teljesítményű járműveket 3 éves kor felett ajánljuk. Ahhoz, hogy gyermeke egészen pici korban is komfortosan vezethessen az autókat SSR rendszerrel (Soft/Slow Start Rendszer) látták el. Az autó indításkor finoman indul meg, nem rángat, gyorsítással éri el a sebességét és lassítással áll meg. Az autók mérete és műszaki felszereltsége lehetővé teszi, hogy nagyobb gyerekek még akár kisiskolás korban is használhassák és élvezhessék az autóvezetést. Ezekben a járművekben több sebesség fokozat érhető el, ráadásul szülői távirányító is jár hozzájuk, melyen a vészfékgombbal meg lehet előzni balesetveszélyes helyzeteket is.

A 24 Voltos akkumulátor cseréje és töltése

Az autókban lévő akkumulátorok egyszerű mozdulattal cserélhetőek. A legtöbb esetben egy csavarokkal rögzített pánt szorítja le az akkumulátort a helyére. Cseréjéhez mindössze egy csavarhúzóra van szükség. Tötése egy egyszerű adapteres hálózati töltőről történik, mely a termékhez tartozék. Az elektromos gyermek járműveken kivétel nélkül van egy töltéshez kialakított bemenet, melybe a töltő megfelelő végét csatlakoztathatjuk. Így a töltéshez az akkumulátorokat nem kell kivenni. Töltés alatt az autón semmi nem működik, ezért ha a vásárlást követően az összeszerelés után ki akarjuk próbálni az autó működését ne töltés közben tegyük.

Az akkumulátorokról bővebben ebben a cikkben írunk.

A 24 Voltos akkumulátor pótlása

Magyarországon kicsit nehezebb beszerezni a 24 Voltos gyerek elektromos kisautóba való akkumulátorokat, de alternatív megoldásként két darab 12 Voltos sorba kötött akkumulátorra cserélhetőek. Csak arra kell vigyázni, hogy ne válasszunk nagyobb méretű akkumulátorokat mint amennyi hely van az autóban az akkumulátor számára. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha nagyobb kapacitású akkumulátorra szándékozunk cserélni. (Például 7 AH kapacitású akkumulátort 10 AH kapacitásúra növelünk.)

Az akkumulátor cseréjének lépéseit ebben a cikkben találja.

Ha maradt önben kérdés, amit nem válaszoltunk meg arra kérjük, hogy írja meg nekünk és kiegészítjük az írásunkat vele. Hálásak leszünk érte és ezzel másoknak is segít. Itt kérdezhet tőlünk: kapcsolati űrlap

Tartalomhoz tartozó címkék: akkumulátor